Η Μαρτυρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Άπω Ανατολή

Ποιοι Ειμαστε

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΣΤΗΝ

ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΗΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ

ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΣΙΑΣ

 

 

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, η Ακαδημία Αθηνών ετίμησε την Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας με το «Βραβείο εις μνήμην Φωτεινής Κουνάδη-Κατσαρέλη», αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το «υποδειγματικό ιεραποστολικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται με πραγματική αυτοθυσία, κάτω από αντίξοες συνθήκες» στην Νοτιοανατολική Ασία.

 

Η τιμητική αυτή διάκριση ανήκει σε όλους εκείνους, οι οποίοι εργάζονται με ζήλο και φέρουν την μαρτυρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις χώρες της Άπω Ανατολής και της Νοτίου Ασίας. Αυτή η τιμητική διάκριση, επίσης, ανήκει σε όλους εκείνους που βοήθησαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας στον αγώνα της να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, τις προκλήσεις και τις δυσκολίες του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου.

 

Η Ιερά Μητρόπολις Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας ιδρύθηκε με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου το έτος 2008. Προήλθε από την διχοτόμηση της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής. Ο πρώτος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ.Κωνσταντίνος εξελέγη και χειροτονήθηκε Επίσκοπος τον Νοέμβριο του έτους 2011. Η ενθρόνισή του στην Σιγκαπούρη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012.

 

Η Ιερά Μητρόπολις έχει ιδρύσει και συντηρεί περισσότερες από 35 Ορθόδοξες Κοινότητες σε διάφορες χώρες της Νοτίου Ασίας. Επίσης λειτουργεί 1 Ορφανοτροφείο Θηλέων με 124 κορίτσια και 1 Ορφονοτροφείο Αρρένων με 64 αγόρια στην Καλκούτα της Ινδίας, 1 Οικοτροφείο στην Σουμάτρα, 1 Οικοτροφείο στο Μπάλι, 4 Νηπιαγωγεία, 10 Δημοτικά σχολεία και 2 Γυμνάσια στην Ινδία και την Ινδονησία, 1 Πολυτεχνική Ακαδημία και 1 Θεολογικό Σεμινάριο στην Σουμάτρα, 1 Νοσοκομείο στην Σουμάτρα, 5 Ιατρεία στην δυτική Βεγγάλη.

 

Αναπτύσσει ποικίλα φιλανθρωπικά προγράμματα για τα «παιδιά των σκουπιδιών», τους αστέγους και απόρους, τις κακοποιημένες γυναίκες και τα θύματα φυσικών καταστροφών.

 

Το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας γίνεται πραγματικότητα αποκλειστικά με την υποστήριξη φίλων της ιεραποστολής.

 

Αν κι εσείς επιθυμείτε να βοηθήσετε

το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο στην Νοτιοανατολική Ασία

δείτε με ποιό τρόπο μπορείτε να το πράξετε, εδώ

Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας Κωνσταντίνος παραλαμβάνει το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner